Om

Vilka är vi?

Vi är en grupp elever från mellanstadiet och högstadiet 4-9 i Bräcke skola som har ett stort intresse för vetenskap. Med oss har vi också en lärare från Bräcke skola.

Vårt mål

Vi vill, med hjälp av det vi lärt oss från lektionerna, upptäcka världen med våra egna ögon. Tänka, gissa, prova, uppleva själva: hur? varför? Var? Vem? När?….

Vi vill också dela vår kunskap med världen och väcka ett intresse för vetenskap hos andra ungdomar i vår ålder.

Vad gör vi?

Vi i vetenskapsklubben med hjälp av vår ”professor-maskot Sköldpaddan Adam” kommer att samarbeta, experimentera, prata, skriva, skapa och utforska inom vetenskapen. Kanske till och med uppfinna något!!

Vi tar våran information från internet, nyheterna, tidningarna och från egna erfarenheter. Alla bilder och videos är våra egna. Vi lägger alltid källan när det behövs. Vi implementerar länkadresserna från hemsidor vi har hittat information från.

Vi lär oss grunden i de vetenskapliga ämnena, dokumentera, hitta olika källor, kolla källkritik, användning av det vetenskapliga språket och att samarbeta med andra elever i olika åldrar.

Varför just vi förtjänar att vinna

Vi gör ett innovativt och unikt samarbete mellan elever i olika åldrar, från olika stadier.

Alla är välkomna!!

Vi alla som är här kommer frivilligt för att lära oss. Varje vecka samlas vi en grupp elever efter skoltid för att utforska och dela med oss av våra egna kunskaper och erfarenheter. . Det vore en stor ära för oss att bli nominerade till bästa webbsida inom våran kategori. Priset skulle även hjälpa oss med t.ex. material kostnader och utflykter till olika museum, planetarium och flera intressanta ställen.

Vi kommer att jobba hårt men framför allt kommer vi att ha kul!

Välkomna till Bräckes Vetenskaps klubb!!